دکتر عطایی - اکادمی پویاروشان - وسیله فراگیری زبان

وسیله فراگیری زبان چیست؟

هرکسی که بچه داشته یا اینکه یک بچه را بشناسد میداند که کودکان زبان را به سرعت چشمگیری یاد میگیرند. در واقع، این مسئله برای یک محقق زبان شناس چشم گیر به نظر میرسد.

یک زبانشناس پیشرو و پروفسور در دانشگاه MIT یک ایده به نام وسیله ی فراگیری زبان یا به صورت کوتاه شده LAD داد. این ایده یک ابزار فرضی در مغز کودکان است که به انها کمک میکند تا به سرعت زبان را یادبگیرند و درک کنند. چامسکی از آن استفاده کرد تا توضیح دهد که کودکان چقدر هیجان انگیز میتوانند توانایی های زبانی را بدست آورند و همچنین توضیح درک درونی معنایی و گرامری که تمام کودکان آنرا دارند.

به خاطر داشته باشید که LAD یک مفهوم نظریه ای است. در مغز بخشی به عنوان دستگاه فراگیری زبان وجود ندارد که یک سوییچ روی آن باشد که روشن شود و یادگیری یک زبان جدید اتفاق بیفتد. بلکه بیشتر LAD جهت توضیح اینکه صدها یا هزاران فرآیند مهم که انسانها در مغزشان دارند که به تدریج تغییر کرده تا ما را در یادگیری و درک زبان به خصوص کرده چیست ، به کار میرود.

چامسکی نظریه LAD  را در دهه ۱۹۵۰ ارائه داد و از آن زمان به یک نظریه بزرگتر به نام گرامر جهانی تبدیل شده است تا سرعت گسترش زبان در انسانها را توضیح دهد.با اینکه گرامر جهانی کمی فراتر از محدوده این مقاله است تنها به خاطر داشته باشید که LAD  بعدها به این نظریه گسترش پیدا کرد.

چطور عمل میکند:

بزارید کمی راجع به LAD جزیی تر بگوییم. چامسکی پیشنهاد کرد که هر کودک با یک LAD به دنیا آمده است که قوانین اساسی زبان را در بر دارد. به بیان دیگر کودکان با درکی از قوانین زبان به دنیا میایند. آنها تنها نیاز به این دارند که لغات را فراگیری کنند.

چامسکی چند مدرک برای حمایت از این نظریه پیشنهاد میکند. او میگوید که زبان به طور اساسی بین تمامی انسانها مشابه است. برای مثال هر زبانی چیزی مثل یک اسم یا فعل دارد و هر زبانی این توانایی را دارد تا مسائل را به صورت مثبت و منفی بیان کند.

چامسکی همچنین دریافت که وقتی کودکان دارند حرف زدن را یاد میگیرند خطاهایی که ممکن است شما انتظار داشته باشید را نمیکنند. برای مثال به نظر میرسد کودکان حتی قبل از اینکه بتوانند به صورت کامل جمله بگویند، درک میکنند که تمام جملات باید ساختار فاعل-فعل-مفعول را داشته باشند این عجیب است مگرنه؟

دکتر چامسکی از تجربه هایش میگوید که کودکاندرست قبل از اینکه بتوانند به روانی صحبت کنند ،اگر بزرگسالان اطراف آنهااز لحاظ گرامری به غلط صحبت کنند، متوجه میشوند. او همچنین دریافت که کودکان تلاش میکنند قواعد گرامری را برای لغاتی که در زبان مادری آنهاست استثنا است را به کار ببرند. برای مثال در قواعد گرامر انگلیسی یک کودک ممکن است لغت fish را به صورت جمع fishes بگویدو به deer ممکن است deers بگویدبا وجود اینکه این لغات در انگلیسی استثنا هستند.

5/5 (1 نظر)

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *