تکنیک سایه

تعریف

تکنیک سایه یا Shadowing در ساده ترین تعریف، روشی برای یادگیری زبان است و به این صورت است که شما بعد از شنیدن سخنان کسی، جمله ی او را بلافاصله تکرار کنید.

این تکنیک یکی از موثرترین راه های تقویت مکالمه و تقویت توانایی شنیداری شما در زبان انگلیسی است. در این تکنیک شما با تقلید لحن، تلفظ و لهجه ی یک فرد یا مکالمه ی native و حتی حالات روحی گوینده، هر آنچه را می شنوید با همان شکل و سرعت تکرار می کنید. 

مبنای اصلی این روش شنیدن مکرر و تکرار صداها می باشد و بسیار شبیه یادگیری زبان مادری در دوران کودکی می باشد. همانطور که در دوران کودکی به صداهای اطراف خود دقت می کردیم و پس از مدتی با الگوبرداری از آنان قادر به صحبت کردن شدیم. 

تاریخچه

برای اولین بار یک پروفسور و زبان شناس آمریکایی به نام Alexander Arguelles این متود را معرفی کرد. سپس در کشورهای آلمان و کره ی جنوبی از این روش استفاده شد. 

اهمیت “راه رفتن” در اجرای این روش

Alexander Arguelles بر روی اهمیت راه رفتن هنگام استفاده از این تکنیک تاکید می کند. فکر کردن و صحبت کردن به زبانی دیگر به هنگام انجام دادن کارهای متفرقه مانند رانندگی می تواند اندکی سخت باشد؛ اما طبق نظریه ای، راه رفتن هنگام انجام این تکنیک ذهن را به چالش کشیده تا ساختارهای زبانی جدید را فرا گیرد و تکرار کند. 

تکنیک سایه را به چه روش‌هایی می‌توان پیاده‌سازی کرد

روش اول، سایه گزینشی

تکنیک سایه ی گزینشی یا نیم سایه، ساده ترین روش در این تکنیک است. شما در این روش به مکالمه ی صوتی یا گوینده گوش می دهید و جمله ای را که دوست دارید انتخاب کرده، آن را بلند یا در ذهن خود تکرار می کنید. 

هیچ ایرادی ندارد که شما از یک مکالمه، یکی دو جمله را متوجه شوید و بخواهید آن را تکرار کنید. مهم این است که شما از مکالمه، خروجی داشته باشید و حتی اگر دو جمله را انتخاب می کنید، همان دو را به خوبی فرا گیرید. این روش برای زمانی خوب است که شما در حال یادگیری مکالمه ای سخت می باشید. 

روش دوم، سایه ی کامل

تکنیک سایه ی کامل همان روشی است که در ابتدای بحث به شما ارائه شد. می توانید متن مکالمه را داشته باشید و از روی متن به همراه گوینده با آن تکرار کنید. هنگامی که به متن مسلط شدید می توانید آن را بدون متن تکرار کنید که تاثیر بسیار زیادی در یادگیری شما خواهد داشت. 

روش بعدی این است که مکالمه را در زمان خاصی متوقف کنید و صحبت های گوینده را تکرار کنید. این روش برای زمانی خوب است که زمان بیشتری برای تکرار صحبت های گوینده نیاز دارید و مکالمه برایتان کمی چالش برانگیز است. 

روش سوم، سایه ی تعاملی

این تکنیک کمی پیشرفته تر از روش های پیشین است. شما در این روش، پس از انجام دادن تکنیک سایه ی معمولی، سوالات اضافه ای از خود می پرسید و یا دیدگاه خود را بیان می کنید. در واقع، بر اساس دانشی که از گوش دادن به مکالمه به دست آورده اید، ساختار جدیدی می سازید که دانش شما را شکل می دهد و آن را در ذهن تثبیت می کند. 

 

5/5 (1 نظر)

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *